Ce trebuie sa verifici înainte de a achizitiona un apartament nou?

Daca a venit momentul in care vrei sa iti cumperi o locuinta, decizia asupra acesteia trebuie sa fie luata in urma unei analize atente. Investitia intr-o garsoniera, un apartament sau o casa este una dintre cele mai importante decizii financiare din viata, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca fiecare detaliu este perfect.

Pentru a scapa de o multime de eventuale probleme privind structura cladirii, calitatea instalatiilor, daunatori si diverse alte situatii neplacute, iti recomandam sa cauti o casa sau un apartament nou construite.

Un apartament nou este construit (cel mai adesea) respectand regulile impuse de UE privind rezistenta si eficienta energetica, este compartimentat pentru o exploatare moderna si ofera garantii atat pentru structura, cat si pentru finisaje sau instalatii.

Ce trebuie sa faci inainte de a achizitiona un apartament nou?

Chiar si un apartament nou iti va solicita atentia si va implica foarte multi pasi birocratici. Pentru a scapa de stresul generat de relationarea cu institutiile statului, este bine sa apelezi la un agent imobiliar care sa te ajute de-a lungul intregului proces. Chiar si alaturi de un agent imobiliar insa, este bine sa stii cu exactitate ce acte trebuie sa primesti in urma achizitiei, ce trebuie sa contina contractul de vanzare-cumparare si ce detalii trebuie sa bifeze apartamentul pentru a fi o achizitie buna.

Documentele juridice ale apartamentului.  

Orice apartament nou trebuie sa fie insotit de un certificat de urbanism (acesta iti va oferi informatii despre conditiile in care s-a realizat constructia, avize, autorizatii de constructie, etc), o autorizatie de constructie, un proces verbal de receptie si un extras de carte funciara. Toate aceste documente iti ofera detalii legate de partea tehnica a proiectului.

Antecontractul si contractul de vanzare-cumparare

Antecontractul este documentul pe care il semnezi atunci cand cumperi o locuinta prin credit bancar. Acesta este o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare si trebuie verificat cu atentie inainte de a fi semnat. In antecontract trebuie sa gasesti informatii precum data predarii apartamentului, o clauza privind renuntarea la achizitie in anumite conditii, etc.  

Contractul este documentul prin care se finalizeaza achizitia. Este bine sa te asiguri ca in contract sunt prezente toate garantiile oferite de vanzator, ca datele apartamentului (suprafata, adresa, numar de camere) sunt cele corecte si ca vanzatorul nu iti impune anumite obligatii. 

Garantiile oferite pentru lucrari si materiale. 

Un avantaj urias al apartamentelor noi este faptul ca ofera garantii, ceea ce implica mai putine cheltuieli in timp. Asigura-te ca ai toate certificatele de calitate pentru materialele folosite in apartament si ca beneficiezi de garantii cat mai mari si cat mai multe.

Alte lucruri importante pe care trebuie sa le verifici la achiziția unui apartament nou

  • Asigura-te ca ai acces la parcare;
  • Vorbeste cu vecinii care s-au mutat deja in blocul de locuinte;
  • Intereseaza-te in legatura cu costul de intretinere, taxe si impozite ce urmeaza a fi platite;
  • Asigura-te ca blocul in care se afla apartamentul este bine pozitionat. Este bine sa fie in proximitatea statiilor de transport in comun, a magazinelor, a locurilor de joaca, a gradinitelor, etc.

Daca vrei apartamente noi in Bucuresti, care sa nu implice multe batai de cap pentru achizitie, in oferta noastra poti gasi o multime de optiuni atractive in sudul orasului. Acestea bifeaza toate detaliile de calitate, sunt construite de dezvoltatori cu renume si sunt foarte bine pozitionate, oferindu-ti acces rapid catre toate facilitatile de care ai putea avea nevoie.

  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image